Historia

One-man-bandistä Bigbandiksi

Kun Reino Laine avasi soitinliikkeensä Turun Linnankadulla vuonna 1931, ensimmäisenä päivänä meni kaupaksi yksi mandoliinin e-kieli. Reino ei kuitenkaan ollut huolissaan. Hän tunsi soittimet ja paikalliset muusikot, ja uskoi vahvasti että tälle asiantuntemukselle on kysyntää.
Alkuajoista toiminta on kovasti laajentunut - nykyisin meitä on parisenkymmentä työntekijää, kivijalkamyymälät Turussa ja Helsingissä, sekä tämä nettikauppa jonka välityksellä palvelemme koko Suomea. Ydinajatus on meidän nähdäksemme kuitenkin pysynyt varsin samanlaisena: tavoitteena on huolehtia musiikin tekemisen materiaalisista tarpeista asiantuntevasti ja mahdollisimman mutkattomasti niin että soittaja itse saa keskittyä pääasiaan.
Vuosikymmenien mittaan Soitin Laine on palvellut monissa asioissa, gramofonin vetohihnojen valmistuksesta valokuvien kehittämiseen saakka. Nykyisin löydät meiltä perinteiset sinfoniaorkesterin soittimet, bändisoittimet, sähköpianot sekä studiolaitteet ja -ohjelmistot.

Me lähdemme stadiin

2000-luvun vaihteen tienoilla Turun myymälästä Helsingin suuntaan päivittäin lähtevien pakettien määrä alkoi kasvaa naurettavan suureksi. Vuodesta 2004 alkaen Helsingin kivijalkamyymälä onkin ollut meille tärkeä solmukohta ja etuvartiomme “isolla kirkolla”. Tilanpuute keskustan kivijalassa aiheuttaa varsinkin suurempien soittimien osalta hiukan päänvaivaa, mutta oma pakettiautomme ajaa Helsinkiin viikoittain, ja tavara siirtyy joustavasti ja turvallisesti pisteestä toiseen.

Koska iso osa maan ammattimuusikoista vaikuttaa pääkaupunkiseudulla ja Helsinkiin on suorat kulkuyhteydet muualtakin Suomesta, Helsingin myymälän takaosaan on varattu erilliset tilat soittimien ja tarvikkeiden kokeilua varten. Kokeilusessioista kannattaa aina sopia etukäteen kyseisen soitinryhmän myyjän kanssa. Siten saadaan tarvittavat soittimet oikeaan paikkaan oikeaan aikaan.

Joka niemeen, notkoon ja saarelmaan

Postimyynti oli Soitin Laineella arkipäivää jo kauan ennen nettikaupan aikaa, ja siksipä lähdimmekin ensimmäisenä suomalaisena soitinkauppana vakavissamme kehittämään toimivaa myyntikanavaa myös nettiin. Pienenä firmana meidän on melkoisen mahdotonta kilpailla näkyvyydessä alan suurten jättien kanssa, mutta oman maahantuonnin ansiosta hintatasomme on vähintäänkin kilpailukykyinen. Tosin sitä kaikkein halvinta nettikauppojen roskaa et meiltä edelleenkään löydä. Valikoimasta meillä vastaavat myyjät kukin oman osastonsa sisällä, ja haluamme myydä vain tuotteita joiden vieressä kehtaamme seistä; soittimia ja tarvikkeita joita itse pidämme käyttökelpoisena ratkaisuna kulloiseenkin tarpeeseen. Soittaminen on nimittäin aivan riittävän vaativa laji ilman, että kelvottomat välineet aiheuttavat ylimääräistä harmia.

Kaikilla myyjillämme on enemmän tai vähemmän vakava musiikkitausta - osalla muusikkous on harrastuspohjalla, osa tekee aktiivista muusikontyötä kaupallisen työn ohella. Soitin Laine ei myöskään ole läpikulkujobi matkalla toisaalle, vaan meillä on tapana sitoutua työhön pitkäjänteisemmin. Parinkymmenen hengen tiimillämme on yhteenlaskettuna pitkästi yli 200 vuoden työkokemus soitinkaupasta. Tiimi myös toimii hyvin yhteen ja tieto kulkee ihmisten välillä. Reaaliaikainen chat-yhteys on auki melkein jokaisella talon koneella, ja seikkaperäisempien yksityiskohtien hoitoon yksittäisten myyjien välillä käyvät tietysti myös perinteiset puhelin- ja sähköpostiyhteydet. Ja niinpä yllättävän usein käy niinkin, että vaikka sopan keitossa on mukana epälukuinen määrä kokkeja eri kaupungeissa ja toimipisteissä, asiakkaan kiireellinen erityisprobleemi saadaan kuin saadaankin ratkaistua. Soitin taikka tarvike on siellä missä pitää, silloin kun pitää - ja keikka tulee soitetuksi, levytys hoidetuksi, soittotunti menestyksekkäästi pidetyksi.

Ota siis yhteyttä meihin, jos sinulla on soitinaiheinen ongelma - tai kun haluat että välineistä ei aiheudu ongelmaa alunperinkään, vaan voit keskittyä musiikkiin.