Saksofonin lehdenkiristimet

Saksofonin lehdenkiristimet

Ligatuuri eli kiristin on väline, jonka tehtävä on pitää lehdykkä kiinni saksofonin suukappaleessa. Saksofonin lehdenpidike on melko usein valmistettu metallista, vaikka on olemassa myös muitakin materiaaleja, kuten nahka, kangas tai muovi.

 

Lehdenkiristin kaikenlaisille Saksofonin suukappaleille

 

Tässä muutamia erilaisia saksofonin lehden kiristintyyppejä:

 

Kaksiruuvinen ligatuuri:  Siinä on kaksi metallista kiristysruuvia. Ruuvit sijaitsevat yleensä kiristimen vastakkaisilla puolilla, ja niillä voidaan säätää kireyttä.

Yhden ruuvin ligatuuri: Tämän tyyppisessä kiristimessä käytetään yhtä ruuvia lehden kiinnittämiseen suukappaleeseen. 

Käänteinen ligatuuri: se on suunniteltu siten, että ruuvit osoittavat poispäin lehdestä. Tämä mahdollistaa tasaisemman lehden asennuksen ja soinnin.

Ns. kangasligatuuri: Tämä ligatuuri voi olla valmistettu myös nahasta tai nailonista, ja se on suunniteltu tarjoamaan pehmeämpi ote lehteen. Klassiset saksofonistit käyttävät sitä usein, koska se voi auttaa tuottamaan lämpimän ja pehmeän äänensävyn.

Lehdenkiristimellä on vaikutusta saksofonin ääneen. Jotkut saksofonistit suosivat tietyntyyppistä lehdenkiristintä tai tiettyä merkkiä, kun taas toiset voivat kokeilla erilaisia lehdenkiristimiä löytääkseen soittotyylilleen ja äänimieltymyksilleen parhaiten sopivan.

Tilaa saksofonin lehdenkiristin netistä tai nouda Turun tai Helsingin myymälästä!

 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 111

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 111

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu