Sähkökitaran kielisetit

Sähkökitaran kielisetit

Parhaat sähkökitaran kielet netistä

 

Sähkökitaran kielet on erityisesti sähkökitaroille suunnattu kielityyppi. Sähkökitarassa on yleensä 6 kieltä. Soitin Laineelta löytyy parhaat sähkökitaran kielet ja kielisetit niin yleisimpiin 6-kielisiin, kuin harvinaisempiin 7- /8- ja 9-kielisiin sähkökitaroihin.

 

Miten valita sähkökitaran kielet?

 

Parhaat sähkökitaran kielet pystyt valitsemaan ainoastaan kokeilemalla useampia erilaisia vaihtoehtoja. Suosittelemme kokeilemaan erilaisia kielten paksuuksia ja valmistusmateriaaleja.

Sähkökitaran kielten paksuus ja valmistusmateriaali vaikuttaa sointiin ja soittotuntumaan. esim. nikkelikielet ja teräskielet soivat hieman eri kirkkaudella. Elixir kielissä käytetään erilaisia pinnoitteita, jotka vaikuttavat kielten käyttöikään sekä soittotuntumaan. Optiweb-päällyste on enemmän normaalin kielen tuntuinen. Nanoweb -pinnoite taas on liukkaamman tuntuinen päällyste, varsinkin silloin, jos soittosormet ovat kosteat.

Kielten paksuutta kuvataan sanoin (light / medium / heavy). Aloittelijan kannattaa valita kevyet kielet, jossa ohuin kieli on välillä 008 – 010. Kevyempi setti on helpompi soittaa, koska sormenpäät eivät ole vielä tottuneet soittamiseen. Keveympi kielisetti sopii erityisesti sooloiluun ja tilutteluun. Heavy (.012 ->) Sopii raskaampaan soittoon ja komppaukseen. Paksummilla kielillä on raskasta tehdä mm. bendauksia eikä tiluttelu ole niin helppoa. 

 

Milloin kitaran kielet pitää vaihtaa?

 

Se, että milloin kitaran kielet pitää vaihtaa, riippuu siitä, että kuinka paljon soitat. Soittotyylillä on vaikutusta kitaran kielten vaihtoväliin ja myös valmistusmateriaalilla on vaikutusta. Olivatpa kitaran kielet valmistettu mistä materiaalista tahansa ja millä teknologialla tahansa, kaikki kitaran kielet kannattaa aina vaihtaa kerralla. Kielet venyvät ja likastuvat ajan myötä. Jos vaihdat vain yhden kielen, joka on esimerkiksi katkennut, on sen sointi täysin erilainen.

Käytä sivustomme kätevää hakutoimintoa ja löydä sinulle parhaat sähkökitaran kielet ja kielisetit sekunnin murto-osassa. Aloita kirjoittamaan sivun yläosassa sijaitsevaan hakukenttään tuotteen nimeä ja paina enter. Tämän jälkeen voit tarkentaa hakua suodattamalla hakutulosta. Kirjoita hakukenttään esimerkiksi "sähkökitaran kielet" ja ylläty haun nopeudesta.

 

Sähkökitaran kielet parhailta valmistajilta kuten esim. : D´Addario, Rotosound, Ernie BallElixir, GHS, Thomastik-Infeld

 

Sähkökitaran kielet ja kielisetit löydät verkkokauppamme laajasta valikoimasta. Tule asioimaan Turun Maariankadun myymäläämme, jossa koko kielivalikoimamme sijaitsee!

 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 76

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 76

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu