Sellon jouset

Sellon jouset

Sellon jousi

 

Selloa ei turhaan kutsuta jousisoittimeksi – jousi on äänenmuodostuksen keskeinen osa. Sello, jousi ja soittaja muodostavat kolmion, jonka kaikkien kulmien täytyy olla tasapainossa keskenään.

Aloittelevalle sellistille sopii usein hiilikuitujousi. Se on yleensä edullisin vaihtoehto jota voi hyvällä mielellä suositella. Sen tekninen suorituskyky on hyvä, ja säännöllisesti huollettuna se palvelee käytössä pitkään, vaikkapa sitten varajousena kun edistyvä soittaja hankkii omaan makuunsa sopivan puujousen. Myös monet ammattilaiset suosivat hiilikuitujousta varajousena. Hiilikuitujousissa luottomerkkimme on Tononi, jolta löytyy useampia hinta-laatu-suhteeltaan erinomaisia vaihtoehtoja. Paljon kiitosta sellisteiltä ja sello-opettajilta on saanut myös Paesoldin A.S.Schroetter-merkillä valmistuttama ns. hybridijousi.

Pidemmälle ehtinyt soittaja hyötyy puujousen lämpimämmästä ja sävykkäämmästä soinnista. Soittajalleen sopiva jousi reagoi toivotulla tavalla ja sellonkin sointi usein syvenee huomattavasti, kun sille löytyy kaveriksi oikein sopiva jousi. Erityisesti kalliimmat puujouset pyrimme aina valitsemaan yksitellen, niin että hyllystä aina löytyisi erilaisia soittotyylejä ja mieltymyksiä palvelevia jousiyksilöitä. Päämerkkejämme ovat Paesold ja Knoll, molemmat tunnettuja pitkän linjan saksalaisia jousiverstaita joihin meillä on vuosikymmenien mittaiset suhteet.

Osa jousista on Turun, osa Helsingin myymälässämme. Jos olet tulossa myymälään kokeilemaan jousia, kerrothan siitä meille mielellään muutamia päiviä etukäteen! Näin varmistat, että myymälässä on mahdollisimman kattava valikoima sopivan hintaluokan jousia kokeiltavana. Jos et pääse paikalle myymälään, kokeilumahdollisuus voidaan järjestää myös Matkahuollon välityksellä. Kokeiluasioissa ota yhteyttä Pauliinaan puh. 0290802443 tai [email protected] tai Katriin puh. 0290802405 tai [email protected]

 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 19

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 19

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu