Basson kielet

Basson kielet

Bassokitaran kielet ovat olennainen osa bassokitaraa. Kielityyppi vaikuttaa soittimen soundiin ja soitettavuuteen. Yleisimmät kielityypit ovat roundwound ja flatwound. Kieliä valmistetaan erilaisista materiaaleista, kuten nikkelipinnoitetusta teräksestä ja ruostumattomasta teräksestä.

 

Basson kielet joka lähtöön, niin yleisimpään 4-kieliseen, kuin 5- ja 6-kieliseenkin bassoon

 

Sähköbasson kieliä on olemassa paljon erilaisia , mm.eri paksuisia ja esim. nikkelikielet ja teräskielet soivat hieman eri kirkkaudella. Elixir:in kielissä käytetään erilaisia pinnoitteita, jotka vaikuttavat kielten käyttöikään ja soittotuntumaan. Optiweb-päällyste on enemmän normaalin kielen tuntuinen. Nanoweb -pinnoite taas on liukkaamman tuntuinen päällyste, varsinkin silloin jos soittosormet kosteat.

Parhaat kielet basson kielet löytyvätkin yleensä kokeilemalla useampia erilaisia vaihtoehtoja. 

Basson kielet perustuvat kahteen komponenttiin: ydinjohtimeen ja ympärille käärittyyn lankaan. Kierrelanka on kiedottu ytimen ympärille, ja tämä käärintälanka muodostaa keskeisen eron flatwound ja roundwound kielten välillä. Roundwound kielissä (jotka olivat todennäköisesti mukana bassossasi, kun ostit sen), käärintälanka on pyöreä lanka, ja voit tuntea yksittäisten kääreiden harjanteet sormiesi alla. Flatwound kieleissä käärintälanka on litistetty, eikä kääreiden välissä ei ole tuntuvia kohoumia.

Käytä sivustomme kätevää hakutoimintoa ja löydä etsimäsi basson kieli tai kielisetti bassoon vain sekunnin murto-osassa. Aloita kirjoittamaan sivun yläosassa sijaitsevaan hakukenttään tuotteen nimeä ja paina enter. Tämän jälkeen voit tarkentaa hakua suodattamalla hakutulosta. Kirjoita hakukenttään esimerkiksi "bassokitaran kieli" ja ylläty haun nopeudesta.

Meiltä löydät bassoosi mm.seuraavien valmistajien kielet ja kielisetit: Rotosound, D´addario, Ernie BallElixir, GHS, Thomastik-Infeld

 

Hyvät basson kielet ja kielisetit löydät verkkokauppamme laajasta valikoimasta. Tule asioimaan Turun Maariankadun myymäläämme, jossa koko kielivalikoimamme sijaitsee!

 

Suosittuja bassokitaran kielisettejä


View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 80

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 80

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu