Sähkökitaran kielet

Sähkökitaran kielet

Sähkökitaran kielet on erityisesti sähkökitaroille suunnattu kielityyppi. Valmistusmateriaalina käytetään joko nikkeliä tai ruostumatonta terästä. Yleisin sähkökitaran kielisetti on paksuudeltaan joko 09-42 tai 10-46. Sähkökitaran kielissä voi olla myös erilaisia pinnotteita. Pinnoite vaikuttaa sekä soitettavuuteen, että kielten käyttöikään.

Sähkökitarassa on yleensä 6 kieltä. Meiltä löytyy parhaat sähkökitaran kielet yleisimpiin 6-kielisiin, ja harvinaisempiin 7- /8- ja 9-kielisiin sähkökitaroihin. Kielisetit, yksittäiset kitaran kielet sekä myös drop-tune-kielet jokaiseen sähkökitaraan.

 

Parhaat sähkökitaran kielet?

 

Parhaat sähkökitaran kielet itsellesi pystyt valitsemaan ainoastaan kokeilemalla useampia erilaisia vaihtoehtoja. Suosittelemme kokeilemaan erilaisia kielten paksuuksia ja valmistusmateriaaleja.

Sähkökitaran kielten paksuus ja valmistusmateriaali vaikuttavat sointiin ja soittotuntumaan. esim. nikkelikielet ja teräskielet soivat hieman eri kirkkaudella. Nikkelikielet soivat lämpimämmin kuin teräskielet. Elixir kielissä käytetään erilaisia pinnoitteita, jotka vaikuttavat kielten käyttöikään sekä soittotuntumaan. Optiweb-päällyste on enemmän normaalin kielen tuntuinen. Nanoweb -pinnoite taas on liukkaamman tuntuinen päällyste, varsinkin silloin, jos soittosormet ovat kosteat.

Kielten paksuutta kuvataan sanoin (light / medium / heavy). Aloittelijan kannattaa valita kevyet kielet, jossa ohuin kieli on välillä 008 – 010. Kevyempi setti on helpompi soittaa, koska sormenpäät eivät ole vielä tottuneet soittamiseen. Keveympi kielisetti sopii erityisesti sooloiluun ja tilutteluun. Heavy (.012 ->) Sopii raskaampaan soittoon ja komppaukseen. Paksummilla kielillä on raskasta tehdä mm. bendauksia eikä tiluttelu ole niin helppoa. 

 

Milloin kitaran kielet pitää vaihtaa?

 

Se, että milloin kitaran kielet pitää vaihtaa, riippuu siitä, että kuinka paljon soitat. Soittotyylillä on vaikutusta kitaran kielten vaihtoväliin ja myös valmistusmateriaalilla on vaikutusta. Olivatpa kitaran kielet valmistettu mistä materiaalista tahansa ja millä teknologialla tahansa, kaikki kitaran kielet kannattaa aina vaihtaa kerralla. Kielet venyvät ja likastuvat ajan myötä. Jos vaihdat vain yhden kielen, joka on esimerkiksi katkennut, on sen sointi täysin erilainen.

Käytä sivustomme kätevää hakutoimintoa ja löydä sinulle parhaat sähkökitaran kielet ja kielisetit sekunnin murto-osassa. Aloita kirjoittamaan sivun yläosassa sijaitsevaan hakukenttään tuotteen nimeä ja paina enter. Tämän jälkeen voit tarkentaa hakua suodattamalla hakutulosta. Kirjoita hakukenttään esimerkiksi "sähkökitaran kielet" ja ylläty haun nopeudesta.

 

Parhaat kitaran kielet sähkökitaraan parhailta valmistajilta:  D´Addario, Rotosound, Ernie BallElixir, GHS, Thomastik-Infeld

 

Sähkökitaran kielet ja kielisetit löydät verkkokauppamme laajasta valikoimasta. Tule asioimaan Turun Maariankadun myymäläämme, jossa koko kielivalikoimamme sijaitsee!

 

Sähkökitaran kielisettejä


View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 175

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 175

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu