Patarummut

Patarummut

Patarumpu - Timpani

 

Patarumpu, englanniksi timpani, on eräänlainen lyömäsoitin, jota käytetään yleisesti orkestereissa ja yhtyeissä. Ne ovat suuria, kulhon muotoisia rumpuja, joissa on pyöreä kupari- tai lasikuiturunko ja rumpukalvo, joka on pingotettu rungon päälle.

 

Patarumpu ääni:

 

Patarumpuja soitetaan lyömällä rumpukalvoja erikoisnuijailla tai rumpukapuloilla. Kunkin rummun kalvon nousua voidaan säätää kiristämällä tai löysäämällä rummun reunan ympärillä olevia kiristystankoja. Tämän ansiosta patarumpali voi virittää patarummun tietyille sävelkorkeuksille.

Patarummut pystyvät tuottamaan laajan valikoiman sävelkorkeuksia ja dynamiikkaa, ja ne tarjoavat syvän, resonoivan äänen. Niitä käytetään tyypillisesti rytmisen ja melodisen tuen tarjoamiseen orkesterisävellyksissä. Orkesterimusiikin lisäksi patarumpuja löytyy myös erilaisista musiikin genreistä; konserttimusiikki, kamarimusiikki ja popmusiikki.

Patarummun soittajia kutsutaan myös patarumpaleiksi, he omaavat korkean tason taitoa ja tekniikkaa soittaakseen tehokkaasti näillä soittimilla. Heillä on oltava hyvä sävelkorkeuden, rytmin ja dynamiikan taju sekä kyky tuottaa selkeä ja kaikuva ääni timpaneista.

 

Patarumpu hinta:

 

Patarummun hinta voi vaihdella huomattavasti useista tekijöistä, kuten merkistä, koosta, käytetyistä materiaaleista ja instrumentin yleisestä laadusta, riippuen. Lähtötason patarummun hinta on yleensä noin 2 300–2 500 Euroa per rumpu. Nämä ovat yleensä pienempiä ja niissä voi olla vähemmän ominaisuuksia.

Korkealaatuisten patarumpujen, ammattitason instrumenttien tai tunnettujen merkkien soitinten hinnat voivat vaihdella 3 000 Eurosta 10 000 Euroon per rumpu tai jopa enemmän. Suuremmat patarummut, joissa on lisäominaisuuksia, kuten hienosäätöjä ja poljinmekanismeja tarkkaa virittämistä varten, ovat yleensä kalliimpia.

Hinnat voivat muuttua ajan myötä inflaation, valmistuskustannusten muutosten ja markkinoiden kysynnän vuoksi. Jos olet kiinnostunut ostamaan timpaneja, on suositeltavaa tarkistaa ajantasaiset hintatiedot Soitin Laineelta.

 

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous käyttötarkoitukseesi sopivasta patarummusta!

 

View as Ruudukko Luettelo

2 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

2 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu