Balansoidut XLR-plugijohdot

Balansoidut XLR-plugijohdot

Tasapainotettu kaapeli on äänikaapelin tyyppi, joka on suunniteltu minimoimaan äänisignaalien siirron häiriöitä ja kohinaa, erityisesti pitkissä kaapelivedoissa. Se käyttää tyypillisesti kolmijohtimista kokoonpanoa, ja se päätetään yleensä XLR-liittimillä tai TRS-liittimillä (Tip-Ring-Sleeve). 

Tasapainotetussa kaapelissa on kolme johdinta: kaksi äänisignaalin kuljettamiseen ja yksi maadoitus. Kahta äänisignaalia kuljettavaa johtimia kutsutaan usein positiiviseksi ja negatiiviseksi tai kuumaksi ja kylmäksi.

Äänisignaali lähetetään samanaikaisesti sekä positiivisia että negatiivisia johtimia pitkin vastakkaisilla polariteetilla. Tämä tunnetaan differentiaalisignaalina. Vastaanottopäässä äänilaite vertaa kahta signaalia ja kaikki molemmille johtimille yhteiset häiriöt tai kohina (yhteismoodinen kohina) poistetaan, mikä johtaa puhtaampaan signaaliin. Yhteismoodikohina viittaa signaalin siirron aikana syntyvään häiriöön. Se viittaa yleensä meluun, joka esiintyy samanaikaisesti piirissä, jossa on yhtä suuri amplitudi ja vaihe positiivisille ja negatiivisille napoille. Tämäntyyppinen melu voi vaikuttaa signaalien siirron laatuun ja aiheuttaa signaalin vääristymistä.

Tasapainotetut kaapelit päätetään yleensä XLR-liittimillä, erityisesti ammattikäytössä. TRS-liittimiä (1/4 tuumaa tai 6,35 mm) käytetään myös balansoituihin liitäntöihin, ja niitä löytyy usein ääniliitännöistä, miksereistä ja joistakin soittimista.

Tasapainotettuja kaapeleita käytetään laajalti ammattikäyttöön tarkoitetuissa ääniympäristöissä, kuten äänitysstudioissa, live-ääniasetuksissa ja laitteissa, kuten mikrofoneissa, ääniliitännöissä ja kaiuttimissa.

Yksi tasapainotettujen kaapeleiden tärkeimmistä eduista on niiden kyky torjua yhteistilan häiriöitä. Tämä häiriö voidaan aiheuttaa kaapeliin ulkoisista lähteistä, kuten virtakaapeleista tai radiotaajuushäiriöistä. Käyttämällä vastakkaista napaisuutta kahdessa johtimessa, häiriöt poistetaan vastaanottopäässä.

Tasapainotetut kaapelit ovat erityisen hyödyllisiä pitkissä kaapelivedeoissa, joissa häiriöriski on suurempi. Ne auttavat säilyttämään signaalin eheyden pitkillä etäisyyksillä.

Tasapainotetut liitännät ovat monipuolisia ja niitä voidaan käyttää erilaisissa äänisovelluksissa mikrofonien ja instrumenttien liittämisestä audioliitäntöihin ja mikserikonsoleihin.

Monet äänilaitteet tukevat tasapainotettuja liitäntöjä, mutta on tärkeää tarkistaa laitteesi tekniset tiedot yhteensopivuuden varmistamiseksi. Jotkut laitteet voivat tarjota sekä balansoituja että epäsymmetrisiä tuloja/lähtöjä.

Vaikka balansoidut kaapelit ovat erinomaisia häiriöiden minimoimiseen ja puhtaiden äänisignaalien tuottamiseen, on tärkeää käyttää niitä yhdessä laitteiden kanssa, jotka tukevat tasapainotettuja yhteyksiä, jotta niiden ominaisuuksista saadaan täysi hyöty. 

 

View as Ruudukko Luettelo

5 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

5 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu