Digitaalijohdot

Digitaalijohdot

Digitaaliset äänikaapelit välittävät digitaalisia äänisignaaleja äänikomponenttien välillä. Toisin kuin analogiset äänikaapelit, jotka kuljettavat jatkuvia ääniaaltoja edustavia sähköisiä signaaleja, digitaaliset äänikaapelit lähettävät erillistä digitaalista dataa. Erityyppisiä digitaalisia äänikaapeleita käytetään eri tarkoituksiin ja laitteisiin.

 

Tässä on joitain yleisiä tyyppejä:

 

Koaksiaaliset digitaalikaapelit (S/PDIF):

Koaksiaaliset digitaalikaapelit käyttävät koaksiaalista rakennetta RCA-liittimillä digitaalisten äänisignaalien lähettämiseen. Ne yhdistetään yleisesti S/PDIF-standardiin (Sony/Philips Digital Interface). Näitä kaapeleita käytetään äänilähteiden, kuten CD-soittimien, Blu-ray-soittimien ja äänivastaanottimien, liittämiseen. Joissain äänikorteissa on myös koaksiaalinen digitaalinen spdif-liitäntä, jonka kautta äänikorttiin saadaan erillisellä digitaaliliitännällä varustetulla etuasteella yksi stereotulo-/lähtö lisää.


Optiset digitaalikaapelit (Toslink/SPDIF):

Optiset digitaalikaapelit käyttävät valosignaaleja digitaalisen äänidatan välittämiseen. Niissä on tyypillisesti Toslink- tai SPDIF-liittimet, ja niitä käytetään yleisesti laitteiden, kuten DVD-soittimien, pelikonsolien ja soundbar-laitteiden liittämiseen audiovastaanottimiin tai kaiuttimiin. Optiset kaapelit tunnetaan sähköhäiriöiden sietokyvystään. Useissa studiokäyttöön suunnitelluissa äänikorteissa on ADAT-liitäntä. Liitännän kautta voi erillisellä muuntimella laajentaa äänikortin kanavamäärää. Yleensä laajennuksilla saadaan äänikorttiin 8-kanavan lisäys.

AES/EBU-kaapelit:

AES/EBU (Audio Engineering Society/European Broadcasting Union) -kaapeleita käytetään ammattimaisissa äänisovelluksissa digitaalisten äänisignaalien lähettämiseen. Ne käyttävät usein XLR-liittimiä ja niiden impedanssi on 110 ohmia. AES/EBU on tasapainotettu digitaalinen audioliitäntä. Mm. Genelec SAM™ studiomonitorit hyödyntävät edellä mainittua standardia.

 

Soitin Laineella myydään myös muunlaisia digitaalisia kaapeleita

 


USB-kaapelit:

USB-kaapelit ovat monipuolisia ja voivat siirtää sekä dataa että virtaa. USB-liitäntää käytetään yleisesti ääniliitäntöjen, ulkoisten DAC-muuntimien (Digital-to-Analog Converters) ja muiden äänilaitteiden liittämiseen tietokoneisiin tai mobiililaitteisiin. USB-ääni tukee erilaisia näytteenottotaajuuksia ja bittisyvyyttä.

Thunderbolt-kaapelit:

Thunderbolt on nopea liitäntä, joka tukee tiedonsiirtoa, videolähtöä ja virransyöttöä. Thunderbolt-kaapelit voivat siirtää digitaalista ääntä muun tiedon ohella. Äänirajapinnoissa ja ammattikäyttöön tarkoitetuissa äänikorteissa ja laitteissa käytetään Thunderboltia korkean suorituskyvyn takaamiseksi.


Kun valitset digitaalista äänikaapelia, ota huomioon äänilaitteesi erityisvaatimukset, sen tukemat signaalityypit ja kaapelin pituus. Varmista, että kaapeliliittimet vastaavat laitteidesi tulo-/lähtöportteja, ja käytä kaapeleita, jotka noudattavat asiaankuuluvia alan standardeja optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi.

 

View as Ruudukko Luettelo

10 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

10 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu