Trumpetit

Trumpetit

Trumpetti on vaskipuhaltimiin kuuluva soitin, ja se on ajaton ja arvokkaan kuuloinen instrumentti, josta lähtee kokoaan suurempi ja varmasti tunnistettava ääni. Äänen tuottaminen trumpetissa tapahtuu samalla tavalla kuin kaikissa muissakin vaskisoittimissa. Soittaja painaa suukappaleen huulia vasten ja puhaltaa. Huulten värähtely saa ilmapatsaan soittimen sisällä värähtelemään, ja ilmapatsaan taajuusvaihtelut kuullaan äänenä. Yleisin trumpetti on B-vireinen.

 

Trumpetti lapselle, aloittelijalle ja ammattilaiselle

 

Tuotevalikoimamme kattaa erilaiset trumpetit eri vireissä – klassisista instrumenteista moderneihin suosikkeihin. Meiltä löytyy myös taskutrumpetti ja hauska, esim. Vappuhumuun sopiva muovitrumpetti. Ajoittain, meille päätyy myyntiin myös käytetty trumpetti. Kuitenkaan, käytetyn trumpetin hinta ei välttämättä aina ole alhainen, jos kyseessä on ns. ammattimalli. Valikoimassamme on aina uusia, hinnaltaan edullisia, aloittelijoille sopivia trumpetteja.

Hyvä lasten trumpetti, trumpetti aloittelijalle ja ammattilaiselle -  Huippuvalmistajilta kuten esim. Jupiter, B&S, Schilke, Shires, XO Brass, Bach, Naumann, Hub Van Laar, John Packer, Yamaha, pBone.

Muista katsoa myös sopiva sordiino ja kotelo uudelle trumpetillesi. Varustevalikoimastamme löydät myös puhallinmikrofonit ja trumpetin suukappaleet.

 

Mistä trumpetti koostuu?

 

Tumpetti koostuu seuraavista osista: suukappale, putki, viritysputki, venttiilikoneisto ja "triggerit"(liutettavat putket) ja kello.

 

Miten trumpetin ääni syntyy?

 

Trumpetin ääni syntyy samalla tavalla kuin kaikissa vaskisoittimissa: Huulet painetaan suukappaletta vasten ja soittaja puhaltaa ilmaa suukappaleeseen. Huulten värähtely saa ilmapatsaan soittimen sisällä värähtelemään, ja ilmapatsaan taajuusvaihtelut aistitaan äänenä. Trumpetissa on suukappaleen lisäksi myös venttiilit, joilla vaihdetaan soitettavaa ääntä sekä kello-osa,  joka vahvistaa trumpetin hienoa ääntä.

 

Onko trumpetin soittaminen vaikeaa?

 

Trumpetin soittaminen voi olla vaikeaa, varsinkin lapsille ja aloittelijoille, mutta omistautuneella harjoittelulla ja asianmukaisella opetuksella, kaikki on saavutettavissa. Kuten minkä tahansa soittimen, vaikeustaso vaihtelee riippuen tekijöistä, kuten musiikillisesta taustastasi, luonnollisista kyvyistäsi ja ajasta ja vaivasta, jonka olet valmis sijoittamaan oppimiseen ja harjoitteluun.

Oikean embouchurin eli ansatsin muodostaminen (tapa, jolla muotoilet huulet, suun ja kasvojen lihakset suukappaleen ympärille) on ratkaisevan tärkeää, jotta tumpetista saa hyvän äänen. Hyvän ansatsin kehittäminen vaatii aikaa ja paljon johdonmukaista harjoittelua. Myös kunnollinen hengityksen hallinta on välttämätöntä hyvän äänen ja äänensävyn tuottamiseksi. Ilmavirran ja hengityksen hallinta, voi aloitteleville soittajille olla haastavaa.

 

Mistä Trumpetti on valmistettu?

 

Trumpetteja valmistetaan erilaisista messinkiseoksista.

Trumpetin pinnoitusmateriaaleja on useita. Edullisimmissa oppilasmalleissa käytetään yleisesti messinkiseoksen päällä kirkasta lakkaa, mutta ammattilaismalleissa on yleensä hopeointi tai kultaus. Kultamessinkiä voi käyttää myös itse soittimen rakennusmateriaalina. Trumpetteja valmistetaan jopa muovista.

 

Erilaiset Trumpetit

 

Yleisimpiä trumpetteja ovat Bb-trumpetti ja C-trumpetti,
mutta käytössä on myös D, Eb, E, sekä F, G ja A -vireisiä trumpetteja

Soittimia on eri kokoisia, suuresta bassotrumpetista pieneen piccolotrumpettiin.

On olemassa myös barokkitrumpetti ja luonnontrumpetti.

 

Paljonko Trumpetti maksaa?

 

Trumpetin hinta vaihtelee alle 200 Eurosta 5000 Euroon ja jopa siitä ylöspäin. Halvin muovinen trumpetti, joka on lähinnä esim. Vappuhumuun sopiva lelu, maksaa alle 200 Euroa ja paremmat käsintehdyt ammattilaisille tarkoitetut trumpetit ovat hintahaarukan yläpäässä ja ne voivat maksaa tuhansia Euroja. Hintaan vaikuttaa valmistusmateriaali, laatu, viimeistely, merkki ja malli. Soitin Laineella myydään trumpetteja jokaisessa hintaluokassa. Meiltä voi löytyä myös ajoittain käytetty trumpetti. Käytetyn trumpetin hinta ei välttämättä ole alhainen, varsinkin, jos kyse on ammattilaisille suunnatusta mallista. Käytettyjä trumpetteja kannattaa kysyä myynnistämme. Joskus valikoimasta voi löytyä myös edullinen lasten trumpetti.

 

Tutustu monipuoliseen valikoimaan verkkokaupassamme ja tilaa hyvä trumpetti lapselle, aloittelijalle tai ammattilaiselle netistä!

 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 75

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 75

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu