Kalimba

Kalimba

Kalimba ja sansula ovat molemmat musiikki-instrumentteja, joilla kummallakin on ainutlaatuiset ominaisuutensa ja alkuperänsä

 

Kalimba:


Kalimba, joka tunnetaan myös nimellä peukalopiano tai mbira, on afrikkalainen lyömäsoitin, joka kuuluu lamellofonien perheeseen. Se koostuu puulevystä tai resonaattorilaatikosta, jonka päälle on kiinnitetty eripituisia metallipiikkejä tai näppäimiä. Metallipiikkiä soitetaan nyppimällä niitä peukaloilla tai sormilla, jolloin syntyy melodisia ääniä.

Alkuperä: Kalimba on saanut alkunsa Afrikasta, ja sitä on soitettu eri kulttuureissa vuosisatojen ajan. Eri alueilla ja etnisillä ryhmillä on omat muunnelmansa ja nimensä soittimelle.

Variaatioita: Kalimboja on monia eri tyyppejä ja kokoja, pienistä kädessä pidettävistä versioista suurempiin, monimutkaisempiin instrumentteihin. Piikkien lukumäärä voi myös vaihdella, mikä vaikuttaa kalimban tuottamien sävelten valikoimaan.

Ääni: Kalimban äänelle on ominaista sen lämpimät, pehmeät sävyt. Soittimen viritys ja tonaliteetti riippuvat piikkien pituudesta / koosta, lukumäärästä ja näppäinten sijoittelusta. Soittimella tuotetaan kiehtovia ja rytmisiä melodioita nyppimällä piikkejä peukaloilla tai sormilla.

 

Sansula:


Sansula on erityinen kalimbatyyppi, jolla on ainutlaatuinen muotoilu ja ääni. Se on suhteellisen moderni instrumentti, jonka saksalainen Hokema kehitti ja patentoi 2000-luvun alussa.

Suunnittelu: Sansula on pyöreä kalimba, jossa on puusta tai synteettisestä materiaalista valmistettu resonaattorilaatikko. Siinä on sarja metallipiikkejä ja se muistuttaa perinteistä kalimbaa, mutta sen erottaa siitä, että piikit on asennettu joustavalle kalvolle, mikä antaa sille eteerisemmän ja resonoivamman äänen.

Soittotekniikka: Soittaja pitää sansulaa käsissään ja nyppii kieliä peukaloillaan aivan kuten tavallisessakin kalimbassa. Kuitenkin resonanssikalvon ansiosta sansula tuottaa selkeän ja kummittelevan äänen hienovaraisella kaikumaisella efektillä.

Ääni: Sansulan ääntä kuvaillaan usein unenomaiseksi, mystiseksi ja lumoavaksi. Sen ainutlaatuinen muotoilu ja sävyominaisuudet tekevät siitä suositun niiden keskuudessa, jotka etsivät rauhoittavaa äänimaailmaa.

Kalimba ja sansula ovat kiehtovia soittimia, joilla on rikas historia ja selkeät soundit. Kalimba on perinteinen afrikkalainen peukalopiano, josta on erilaisia alueellisia muunnelmia, kun taas sansula on moderni muunnelma kalimbasta, jolla on pyöreä muoto ja resonoiva kalvo, joka antaa sille ainutlaatuisen ja kiehtovan äänen. Molemmat soittimet ovat suosittuja muusikoiden ja musiikin ystävien keskuudessa ympäri maailmaa niiden kannettavuuden, soiton helppouden ja lumoavien melodioidensa vuoksi.

 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 32

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 32

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu