Bluesharput ja diatoniset

Bluesharput ja diatoniset

Parhaat Blues huuliharput ja Diatoniset huuliharput Soitin Laineen verkkokaupasta

 

Yleisin huuliharppu on diatoninen huuliharppu, joka tunnetaan myös nimellä bluesharppu.

 

Mikä ero on diatonisella huuliharpulla ja blueshuuliharpulla?

 

Diatoninen huuliharppu on suunniteltu soitettavaksi tietyssä sävellajissa. Näissä huuliharppuissa on tyypillisesti 10 reikää ja ne on viritetty tietylle diatoniselle asteikolle. Diatonisia huuliharppuja käytetään yleisesti erilaisissa musiikin genreissä, ei vain bluesissa, vaan myös folkissa, rockissa, kantrissa ja popissa. Diatonisia huuliharppuja on saatavana useissa eri sävellajeissa, joten soittajat voivat valita sopivan sävellajin haluamansa kappaleen mukaan.

Blues huuliharppu viittaa ehkä enemmän soittotyyliin ja musiikilliseen perinteeseen kuin tiettyyn huuliharpputyyppiin. Bluesharppua käytetään usein toisena terminä diatoniselle huuliharppulle, varsinkin kun sitä soitetaan blues-tyyliin. Bluesin huuliharpun soitto sisältää tekniikoita, kuten nuottien taivutus, ylipuhallus ja ilmeikkäiden tekniikoiden, kuten vibraton ja glissandon, luominen bluesille ominaisen soundin luomiseksi. Vaikka diatoniset huuliharput yhdistetään yleisesti bluesmusiikkiin, koska niitä käytetään tässä genressä, ne eivät ole yksinomaan sitä.

Diatonisella huuliharppulla tarkoitetaan tietyssä sävellajissa soivaa huuliharppua, kun taas bluesharppu viittaa tyypillisesti huuliharppuun liittyvään soittotyyliin ja musiikilliseen perinteeseen, erityisesti blues-musiikin yhteydessä. Harppujen nimityksiä käytetään kuitenkin usein ristiin, koska diatonisia huuliharppuja käytetään yleisesti bluesmusiikissa.

 

Suosituimmat merkit, monipuolinen valikoima, edulliset hinnat, turvallinen ja nopea toimitus.

Tilaa huuliharppu netistä jo tänään!

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 118

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 118

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu