Puupuhaltimet

Puupuhaltimet

Puupuhaltimet on puhallinsoittimien ryhmä, johon kuuluvat esimerkiksi huilu, oboe, klarinetti, saksofoni ja fagotti. Puupuhallin voi nimestään huolimatta olla tehty niin puusta, muovista kuin metallistakin. Puupuhaltimia yhdistää niiden yhteinen äänenmuodostustapa eikä niinkään valmistusmateriaali.

 

Sinfoniaorkesterin puupuhaltimet - Puupuhaltimet lapselle, aloittelijalle ja ammattilaiselle löydät verkkokaupastamme

 

Puupuhaltimet-kategoriaan tuoteperheeseen kuuluu hyvin monenlaisia instrumentteja. Alkujaan puupuhaltimet on tehty puusta, luusta tai muusta luonnonmateriaalista, mutta nykyään puupuhaltimien lista on pitkä ja niitä valmistetaan erilaisista materiaaleista. Moni tunnistaa ainakin seuraavien yleisimpien puupuhaltimien nimet: Nokkahuilu, Huilu (poikkihuilu), pikkolohuilu (piccolo), klarinetti, saksofoni, oboe, fagotti.

Huilu tai pikkolohuilu voi olla metallinen, puinen tai muovinen; klarinetti tai nokkahuilu voi olla sekä puuta että muovia, ja oboe sekä fagotti myös. Saksofoni on useimmiten messinkiä tai pronssia, mutta huilua lukuun ottamatta kaikissa näissä soittimissa on käytössä yleensä puinen soittolehti (kieli, lehti, lehdykkä tai "päre") tai suutin eli "rööri". Lehti voi nykyään olla myös synteettinen, mutta toimintaperiaate on sama kuin puisella lehdellä. Synteettisen lehden käyttöikä on pidempi puisen ja se myös kuulostaa hieman erilaiselta kuin puinen lehti.

 

Parhaat puupuhallin valmistajat

 

Puupuhaltimet ja niiden tarvikkeet ovat aina olleet hyvin edustettuina Soitin Laineella. Merkkejämme ovat muiden muassa Buffet Crampon, Jupiter, Yanagisawa, Selmer, Trevor James, Miyazawa, Pearl, Vandoren ja Legere. Meillä on vuosikymmenten ajan ollut suorat yhteydet tärkeimpiin valmistajiin, mikä takaa hyvän valikoiman ja palvelun sekä tietenkin sen, että hinta on aina kohdallaan. Soitinten lisäksi meiltä löytyy valtava määrä tarvikkeita, olipa haussa sitten uusi suukappale, kotelo, kaulahihna tai huoltotarvike.

 

Tutustu valikoimaan verkkokaupassamme ja tilaa puupuhallin netistä tai tule asioimaan Turun tai Helsingin myymälämme!

 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 2349

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 2349

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu