Balansoimattomat XLR-plugijohdot

Balansoimattomat XLR-plugijohdot
a

Tietyissä tilanteissa voidaan käyttää epäsymmetristä eli balansoimatonta XLR-kaapelia.

Epäsymmetrinen vs. balansoitu: tasapainotetussa kaapelissa on kaksi johdinta ja maadoitus. Kaksi johtimista kuljettavat saman äänisignaalin, mutta päinvastaisilla napaisuuksilla, mikä auttaa poistamaan häiriöitä. Sitä vastoin balansoimattomissa kaapeleissa on vain yksi johdin, joka kuljettaa äänisignaalia yhdessä maadoituksen kanssa.

XLR-liittimessä on tyypillisesti kolme nastaa, mutta epäsymmetrisen XLR-kaapelin tapauksessa käytetään vain kahta nastaa. Yleensä Pin 1 on maadoitus, ja joko nasta 2 tai nasta 3 kuljettaa äänisignaalia, kaapelin kytkennästä riippuen.

Epäsymmetriset XLR-kaapelit ovat vähemmän yleisiä kuin balansoidut. Niitä voidaan käyttää tilanteissa, joissa laitteet molemmissa päissä tukevat epäsymmetrisiä yhteyksiä, tai lyhyisiin kaapelivetoihin, joissa balansoidun kytkennän edut ovat vähemmän tärkeitä.

Joissakin laitteissa on sekä balansoituja, että balansoimattomia liitäntöjä. 

Epäsymmetriset liitännät ovat herkempiä häiriöille kuin balansoidut liitännät. Jos työskentelet ympäristössä, jossa on paljon sähköisiä häiriöitä tai kaapeliveto on pitkä, on tasapainotettu yhteys parempi.

Balansoimattoman XLR-kaapelin käyttö ei tarjoa samoja kohinanvaimennusetuja kuin balansoitu kaapeli. Jos mahdollista, erityisesti ammattikäyttöön tarkoitetuissa ratkaisuissa, on yleensä suositeltavaa käyttää balansoituja XLR-kaapeleita parhaan äänenlaadun varmistamiseksi ja häiriöriskin minimoimiseksi.

 

View as Ruudukko Luettelo

4 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

4 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu