Studiokuulokkeet

Studiokuulokkeet

Studiokuulokkeet eli monitorikuulokkeet, ovat korkealaatuisia kuulokkeita, jotka on suunniteltu erilaisiin äänen ja musiikin tuotantosovelluksiin. Studiokuulokkeita käyttävät muusikot, äänisuunnittelijat ja äänentuottajat ääniraitojen tallentamiseen, miksaamiseen , monitorointiin ja masterointiin. Studiokuulokkeiden tavoitteena on tuottaa tasainen tai neutraali taajuusvaste, mikä tarkoittaa, että ne eivät merkittävästi korosta tai leikkaa tiettyjä taajuuksia. Tämä on tärkeää tarkan äänen seurannan kannalta.

 

Studiokuulokkeet eroavat kuluttajakuulokkeista useilla tavoilla

 

Monissa studiokuulokkeissa on closed-back -rakenne. Puhutaan suljetusta kuulokkeesta. Suljetut kuulokkeet auttavat eristämään kuuntelijan ulkoisista äänistä ja ne ehkäisevät äänen vuotamista. Tämä on tärkeää tallennus- ym. kriittisissä kuunteluympäristöissä, joissa äänivuoto voi olla ongelma, esimerkiksi laulun äänittäminen. Avoimet tai puoliavoimet kuulokkeet eivät ole hyvät laulun äänittämiseen äänen vuotamisesta johtuen.

Studiokuulokkeet on yleensä rakennettu mukaviksi, koska äänialan ammattilaiset käyttävät niitä usein pitkiä aikoja. Ne on myös rakennettu kestämään studiokäytön rasituksia.

Monissa studiokuulokkeissa on irrotettavat kaapelit, joten ne on helppo vaihtaa, jos ne ovat vaurioituneet. Kaapeleita voi myös vaihtaa eri pituisten ja tyyppisten kaapeleiden välillä. Esim. suora kaapeli tai kierrekaapeli.

Studiokuulokkeilla on usein korkeampi impedanssi (ohmeina mitattuna) kuin kuluttajakuulokkeilla. Tämän ansiosta niitä voidaan käyttää korkealaatuisilla kuulokevahvistimilla. Hyvä kuulokevahvistin parantaa studiokuulokkeiden äänenlaatua.

Suosittuja studiokuulokkeita valmistavia merkkejä ovat muun muassa AKG, Sennheiser, Audio-Technica, Shure, Beyerdynamic, Neumann, Adam Audio ja Rode.

Studiokuulokkeiden valinta riippuu käyttäjän erityistarpeista, työskentelytavasta sekä henkilökohtaisista mieltymyksistä.

Kun valitset studiokuulokkeita, on tärkeää ottaa huomioon tekijät, kuten työskentelytapa, budjetti ja äänilähteen tyyppi, johon ne yhdistetään. Suosittelemme kokeilemaan erilaisia malleja löytääksesi parhaat kuulokkeet, jotka ovat vaatimuksiasi vastaavat.

 

Tilaa parhaat kuulokkeet studioon netistä!

 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 73

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 73

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu