Saksofonin lehdet

Saksofonin lehdet

Saksofonin lehti on tärkeä osa saksofonin äänenmuodostusta, joten sen valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Saksofonin lehden paksuus, sekä suukappaleen tyyppi, vaikuttavat saksofonin ääneen sekä soitettavuuteen. Saksofonille on olemassa perinteisiä puulehtiä sekä synteettisiä ja muovilehtiä.


Saksofonin lehdet Soitin Laineen verkkokaupasta

 

Alttosaksofonin lehti - Tenorisaksofonin lehti - Sopraanosaksofonin lehti - Sopraninosaksofonin lehti - Bassosaksofonin lehti - Suuri valikoima erilaisia lehtiä saksofoneille parhailta merkeiltä 

 

Tässä muutamia vinkkejä oikean saksofonin lehden valitsemiseen

 

  1. Kokeile erilaisia saksofonin lehtiä: Kuten suukappaleenkin kohdalla, erilaiset lehdet tuottavat erilaisen äänen ja ne tuntuvat myös erilaisilta soittaa. Kokeile eri merkkejä, malleja, materiaaleja ja paksuuksia (vahvuuksia) löytääksesi sopiva ja paras saksofoninlehti.

  2. Saksofonin lehden paksuus: Lehtiä on saatavana eri paksuisina (vahvuisina). Lehden paksuus vaihtelee yleensä välillä 1-5. Aloittelijoille suositellaan yleensä kevyempiä lehtiä (esim. 1-2), kun taas kokeneemmat soittajat voivat valita raskaampia lehtiä (esim. 3-5). Voimakkuuden valinta riippuu kuitenkin myös soittajan henkilökohtaisesta mieltymyksestä ja soittotyylistä.

  3. Huomioi lehden laatu: Korkealaatuiset lehdet ovat yleensä tasaisia ja kestäviä, kun taas huonolaatuiset lehdet voivat olla epätasaisia ja hauraita. Hyvät, laadukkaat lehdet tuottavat paremman äänen ja kestävät pidempään. Synteettinen saksofonin lehti kestää jopa 4 kertaa pidempään kuin perinteinen puulehti.

  4. Varastoi lehdet oikein: Muutenkin ja varsinkin talvisaikaan lehdet olisi hyvä säilyttää kosteina, jotta ne säilyvät hyvässä kunnossa. Lehdet on myös hyvä puhdistaa ja kuivata käytön jälkeen.

  5. Kysy asiantuntijalta eli meiltä, Soitin Laineelta: Me autamme sinua löytämään hyvän lehden saksofonillesi. Myös toiset saksofonistit ja saksofoniopettajat voivat antaa vinkkejä ja suosituksia.

 

Se, että mikä on hyvä saksofonin lehti riippuu monista tekijöitä. Saksofonin lehden valinta on aina henkilökohtainen asia ja on tärkeintä löytää juuri sellainen lehti saksofoniin, joka tuntuu hyvältä soittaa ja auttaa sinua saavuttamaan haluamasi äänen.

 

Ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijoihimme, jos tarvitset apua oikean lehden valinnassa. Myymälämme sijaitsevat  Turussa ja Helsingissä.

 

Tutustu Soitin Laineen laajaan valikoimaan ja tilaa saksofonin lehdet suoraan netistä!

 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 401

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 401

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu