Melodikat

Melodikat

Mikä on Melodica?

 

Melodica on musiikki-instrumentti, puhallettava kosketinsoitin, joka kuuluu free-reed-aerofonien perheeseen. Se on pieni kannettava kosketinsoitin, jota soitetaan puhaltamalla ilmaa suukappaleen läpi samalla kun painat näppäimiä. Instrumentti koostuu pianon tai harmonikan kaltaisesta koskettimesta ja sisäänrakennetusta ilmakammiosta, jossa on metalliset lehdet.

Kun näppäintä painetaan, ilma virtaa lehden yli, jolloin se värisee ja tuottaa ääntä. Soittimen äänenvoimakkuutta ja äänenkorkeutta säätämällä ilmavirtaa ja painamalla eri näppäimiä. Melodika tunnetaan erottuvasta soundistaan, jota kuvataan usein huuliharpun ja harmonikan yhdistelmäksi.

Instrumentti on suosittu useissa musiikkilajeissa, mukaan lukien folk, jazz, reggae ja pop. Sitä käytetään usein soolosoittimena tai osana yhtyettä, mikä lisää musiikkiin ainutlaatuista tekstuuria ja tonaliteettia. Melodica on suhteellisen helppo oppia, ja se on suosittu valinta aloittelijoille, koska se vaatii vain vähän kokoamista ja on erittäin kannettava.

Melodicoita on eri kokoisia, kompakteista versioista suurempiin, ammattitason soittimiin. Niitä voidaan soittaa yhdellä kädellä, kun taas toisella kädellä voi ohjata ilmavirtaa tai tukea soitinta. Joissakin melodicoissa on myös sisäänrakennettu mikrofoni, jonka avulla niiden ääntä voidaan vahvistaa esityksiä varten.

Melodica on kaiken kaikkiaan monipuolinen ja helposti opeteltava osoitin, joka on saavuttanut suosiota kannettavuuden, soiton helppouden ja erottuvan soundin ansiosta.

Melodica aloittejalle, harrastajalle tai ammattilaiselle löytyy Soitin Laineelta. Tutustu monipuoliseen valikoimaan verkkokaupassamme ja tilaa laadukas melodika edullisesti netistä!

 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 15

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 15

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu