Sähkökitaran mikrofonit

Sähkökitaran mikrofonit

Sähkökitaran mikrofoni on oleellinen sähkökitaran osa, jonka tarkoitus on poimia kitaran kielten värähtelyt ja muuntaa ne sähköisiksi signaaleiksi, joita voidaan vahvistaa ja käsitellä äänen tuottamiseksi. Sähkökitaran mikki ja sen tyyppi vaikuttaa oleellisesti kitaran saundiin.

 

Sähkökitaran mikkejä on erilaisia, ja jokaisella niistä on omat ominaisuutensa ja etunsa

 

Yksikelainen mikrofoni: Yksikelaiset mikrofonit tunnetaan kirkkaasta ja selkeästä äänestä. Ne koostuvat yhdestä lankakelasta, joka on kiedottu magneettisen napakappaleen ympärille. Klassisia esimerkkejä ovat Fender Stratocaster- ja Telecaster-mikit. Yksikelat tunnetaan puhtaista äänistään, mutta ne ovat herkempiä häiriöille (hurina ja melu) verrattuna humbucking-mikkeihin

Humbucking-mikki: Humbucking-mikit, joita usein kutsutaan "humbuckereiksi", on suunniteltu vähentämään yksikelaisiin mikrofoneihin liittyvää huminaa ja melua. Ne käyttävät kahta lankakelaa, jotka on kierretty vastakkaisiin suuntiin ja kytketty pois vaiheesta, mikä poistaa häiriöt. Humbuckers tarjoaa paksumman, lämpimämmän ja kestävämmän äänen. Niitä löytyy yleisesti Gibson Les Paul- ja SG-kitaroista.

P-90-mikki: P-90-mikit ovat yksikelaisia, mutta niissä on leveämmät kelat ja suuremmat magneetit, mikä johtaa ainutlaatuiseen, karkeaan ja keskiääniseen ääneen. Ne tarjoavat tasapainon yksittäisten kelojen selkeyden ja humbuckerien lämmön välillä. P-90 mikrofoneja käytetään erilaisissa kitaroissa, kuten esim. Gibson- ja Epiphone-malleissa.

Aktiivinen mikrofoni: Aktiivimikit, kuten esim. EMG:n ja Seymour Duncanin valmistamat, käyttävät sisäänrakennettua esivahvistinta, joka saa virtansa signaalin tehostamiseen erillisestä paristosta. Ne tunnetaan korkeasta tehostaan, alhaisesta melutastaan ja laajennetuista sävyvaihtoehdoistaan. Aktiivisia mikrofoneja käytetään yleisesti metallimusiikissa ja hard rockissa.

Soapbar-mikit: Soapbar-mikit ovat P-90-mikit, joissa on saippupalan muotoinen kansi. Niitä käytetään usein single cutaway-kitaroissa, kuten esim. Gibson- ja Epiphone.

Minihumbucker: Minihumbuckerit ovat pienempiä kuin tavalliset humbuckerit, ja niissä on ainutlaatuinen sävyinen luonne, jossa yhdistyvät yksikelaiset ja humbuckerit. Niitä löytyy yleisesti joistakin Gibson- ja Epiphone-malleista, mukaan lukien Firebird.

Lace mikki: Lace Sensor -mikit ovat yksikelaisia mikrofoneja, jotka tunnetaan äänettömästä toiminnasta ja ainutlaatuisista sävyominaisuuksistaan. Niitä käytetään usein Fender-kitaroissa ja niitä arvostetaan selkeyden vuoksi.

Rail Pickup: Rail Pickups on suunniteltu matalaprofiilisiksi ja ainutlaatuisiksi. Ne tunnetaan tasaisesta vasteesta ja niitä voidaan käyttää erilaisissa kitaratyyleissä.

 

Mikrofonityypin valinta vaikuttaa merkittävästi sähkökitaran soundiin ja luonteeseen. Monet soittajat valitsevat kitaransa soittotyyliinsä ja musiikillisen mieltymyksensä perusteella. Jos haet uniikkia saundia, voi erilaisten kitaramikrofonityyppien sekoittaminen olla hyvä vaihtoehto.

 

Hyvä sähkökitaramikrofoni netistä! Löydä oma saundisi ja tilaa paras sähkökitaramikrofoni Soitin Laineelta.

 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 24

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 24

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu