Patarummun kalvot

Patarummun kalvot

Remo patarumpukalvot, yleistä
Standard (yleisimmät koot, lähinnä tasatuumia)
Custom (erikoisemmat koot)
Renaissance (eri versioita, eli aluminii- tai teräsinsertillä, clear tai hazy)

Tietoja oikeista kalvovalinnoista eri patarumpuihin ("mikä kalvon koko sopii tähän pataan") löytyy valmistajan sivuilta:

remo.com/download/tympani_headselection.pdf

Koska kyseinen pdf-tiedosto ei sisällä aivan kaikkea tulee tässä lisätietoja:

Kun ostat uuden patarummun kalvon, tuntuisi loogiselta ostaa 23" kalvo jos pata on kooltaan 23". Tämä on kuitenkin väärin. Kaikki patarummun kalvot ovat isompia kuin patarumpu, eli ulottuvat padan reunan yli. Patarummun kalvo mitataan ulkoreunasta ulkoreunaan (virveli- ja tomikalvot mitataan eri tavalla). Kysymys on siitä miten paljon reunan yli kalvo menee.

Jos näyttää olevan hyvin vähän tai ei ollenkaan tilaa padan ja vanteen välissä on kyseessä ns. normaalikauluksinen pata (kuva alla).

Nämä rummut on yleensä tehty ennen vuotta 1978 (vanhempia Ludwig, Slingerland jne). Näitä saattaa olla monta kokoa  (esim. 20", 23", 25", 26", 27", 28", 29", 30"). Hyvä peukalosääntö on lisätä 1" padan kokoon jolloin saadaan oikean kokoinen kalvo. (Poikkeus: 23" pata tarvitsee kalvon kokoa 24 1/4").

Vuoden 1978 jälkeen tehtyjen patojen osalta tilanne on helpompi, lähinnä jonkinlaisen standardisoinnin johdosta. Näissä padoissa on ns. "extended collar".

Tämä tarkoittaa että lisäät 2" padan kokoon. Vuoden 1978 jälkeen useimmat patarumpujen valmistajat standardisoivat patojen kokoja (20", 23", 26", 29" ja 32"). Näihin sopivat yleisesti kalvokoot  vastaavasti 22", 25", 28", 31" ja 34". Poikkeuksia kuitenkin löytyy, varsinkin esim. Adams Philharmonic, Walter Lights tai Yamaha 9000 sarjan padat. Vaikka Premierin padat myöskin muodostavat poikkeuksia, 2" sääntö pätee yleisesti.

LOPPUJEN LOPUKSI PARAS TAPA PÄÄTELLÄ OIKEA KOKO ON OTTAA KALVO POIS PADAN PÄÄLTÄ JA MITATA KALVON ULKOMITTA. Ulkomitta tarkoittaa kokonaismittaa jossa mukana on myös kalvon oma reunarengas.

Patarummun kalvojahan ei mielellään lähetellä edestakaisin - ja lisäksi: väärin tilattu patarummun kalvo on tilaajan vastuulla. Eli mahdolliset kalvojen edestakaisin lähettämisestä joutuu tilaaja huolehtimaan omalla kustannuksellaan. Jos vielä on kysymyksiä kalvon koosta, suosittelemme että otat yhteyttä meihin ennen tilauksen tekoa.

Muuta huomioitavaa:

  • Lisätietoja: puh. 020 080 2431 Tommi Laine
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 55

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 55

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu