PA-laitteet

PA-järjestelmä (tulee sanoista public address) tarkoittaa äänentoistojärjestelmää, jonka tarkoituksena on välittää ääntä kuultavaksi yleisölle erilaisissa tilanteissa kuten esimerkiksi konserttiesitys tai yleisötapahtuma.

 

PA-kaiuttimet, mikserit, mikrofonit sekä äänentoistoon liittyvät tarvikkeet Soitin Laineelta

 

Perus -PA-laitejärjestelmäksi voidaan kutsua mikrofoni, mikseri, johdot ja kaiuttimet -yhdistelmää

 

PA-laitteita voi olla langattomia tai langallisia, riippuen käyttötarpeesta ja asennuksesta. Ne voivat myös kannettavia tai kiinteitä, käyttötarpeesta ja järjestelmän koosta riippuen. Kannettavat PA-laitteet ovat yleensä pienempiä ja helpommin liikuteltavia, kun taas kiinteät ovat yleensä suurempia ja niitä käytetään yleensä suuremmissa tiloissa. Bändikeikoilla käytetään enimmäkseen siirrettäviä järjestelmiä, jossa on normaalisti kaksi kokoäänikaiutinta sekä lisäksi bassokaiuttimet, joita kutsutaan subbareiksi Tarvittavan kaiutinjärjestelmän kokoluokka riippuu bändin soittimista, musiikkityylistä ja paikan koosta. Pieni baari, soittaja, laulu ja kitara -yhdistelmä ei välttämättä vaadi bassokaiuttimia lainkaan vaan tällöin riittää ns. laulukaapit telineillä. Nykyään todella suosittu PA-tyyppi on ns. tornimallinen kompakti ja kannettava kaiutin esim. Bose L1 Pro 8 tai Pro 16. Bändi, jossa on mikitetyt rummut vaatii yleensä isomman bassokaiuttimilla varustetun kaiutinjärjestelmän. Muiden soittimien ja laulun lisäksi useimmiten myös bassokitara tulee sekä bassovahvistimen, että PA-laitteiden kautta. Mitä enemmän äänenpainetta äänentoistoon halutaan, sitä isompi ja tehokkaampi PA tarvitaan. Kaiuttimien määrää ja tehoa voi lisätä, kuin myös kaiuttimien tuumakokoa voi kasvattaa. Napakamman saundin saa useilla pienemmillä kokoäänikaiuttimilla ja lisäämällä siihen tarvittavan määrän bassokaiuttimia.

Lähes kaikki nykyään käytettävät kaiuttimet ovat aktiivisia eli niissä on oma sisäänrakennettu päätevahvistin. Vahvistin on digitaalinen, jolla painoa saadaan kevyemmäksi ja roudaaminen helpottuu.

Passiivisia kaiutinjärjestelmiä voidaan käyttää esimerkiksi kesäteattereissa joissa kaiuttimia ei välttämättä ole mahdollista saada täysin säänsuojaan. Kaiuttimet voidaan jättää ulos ja vahvistinyksikkö voidaan säilyttää turvallisesti kuivassa sisätilassa.

Miksereitä on tänä päivänä runsas valikoima eri valmistajilta. Meiltä löytyy niin halpa analoginen pikkumikseri efekteillä tai ilman kuin myös ammattikäyttöön tarkoitettu isompi analogimikseri äänityskäyttöön sekä kauko-ohjattava räkki- tai pöytämällinen digitaalinen mikseri

Hankittava PA-laitteisto kannattaakin aina suunnitella harkiten, jotta se palvelee käyttötarkoitustasi mahdollisimman pitkään. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme kun olet hankkimassa itsellesi äänentoistolaitteistoa.

Meiltä mm. seuraavien valmistajien tuotteet: Bose, Presonus, Mackie, Soundcraft, dB Technologies, JBL, Roland, AKG, Sennheiser, Shure, XVive, DBX, Radial, LA Audio, Marantz, RØDE.

Tilaa kaikki äänentoistolaitteet ja tarvikkeet netistä tai nouda Turun myymälästä!

 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 450

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 450

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu