Capot

Capot

Capo on puristinmainen kitaralle, banjolle, ukulelle tai muulle kielisoittimelle tarkoitettu työkalu, joka asetetaan kielten poikki soittimen kaulan tietylle nauhalle. Transponointi, eli sävellajin vaihtaminen capon avulla onnistuu helposti ja nopeasti eikä sointujen tai nuottien asemaa tarvitse vaihtaa.

 

Paras capo akustiselle kitaralle, sähkökitaralle ja ukulelelle löytyy Soitin Laineen verkkokaupasta

 

Miten Capoa käytetään?

 

Muusikot käyttävät kitara capoja vaihtaakseen helposti kappaleen sävellajia ilman uusia sointumuotoja. Jotkut tunnetut kappaleet on mahdotonta soittaa alkuperäisellä tavalla, jos joutuu transponoimaan ilman capoa. Käyttämällä capoa voit tehokkaasti nostaa soittimen sävelkorkeutta ilman, että sinun tarvitsee muuttaa soittamiesi sointujen tai nuottien sormien asentoa. Biisin soittaminen helpottuu.

 

Mitä Capo tekee kitarassa?

 

Esimerkiksi, jos kappale on liian matala laulamiseen, capon asettaminen korkeammalle nauhalle siirtää sävelkorkeutta korkeammalle.

Capo muuttaa myös soittimen tonaalisia ominaisuuksia. Capon sijoittaminen lähemmäksi tallaa, tuottaa kirkkaamman äänen, kun taas sen sijoittaminen lähemmäksi kaulaa antaa kitaralle pehmeämmän äänen.

Aloittelijat tai soittajat, joilla on ongelmia sormen voimakkuudessa, voivat käyttää capoja helpottaakseen tiettyjen sointujen soittamista lyhentämällä tehokkaasti kielten pituutta.

Capolla voit luoda ainutlaatuista saundia, jota ei ilman sitä olisi mahdollisia saada. Capo voi siis antaa myös inspiraatiota ja tuoda esiin uusia musiikillisia ideioita

Capot ovat monipuolisia työkaluja, jotka auttavat muusikoita tutkimaan erilaisia sävyjä ja tekevät soittamisesta helpompaa, varsinkin kun säestetään laulajia tai työskennellään instrumenttien kanssa, jotka eivät välttämättä ole yhtä joustavia sävellajin muutoksen kanssa.

 

Capo hinta?

 

Capoja on olemassa erilaisia ja monen hintaisia. Hintaan vaikuttaa ominaisuudet, merkki ja valmistusmateriaali. Halpa, ja varmasti halvin Soitin Laineelta löytyvä capo on Sprite - tuplakuminauhallinen capo. Sen hinta on vain 2 Euroa. Caschalta löytyy myös halpa capo akustiselle, nylonkieliselle ja sähkökitaralle. Niiden kaikken hinta on 8 Euroa. Ernie Ball Axys Capo on keskiluokassa ja sen hinta on 19 Euroa, ja se sopii lähes kaikille kitaroille. Kaksipuolinen muotoilu sopii tasaisiin tai kaareviin otelautoihin, mikä varmistaa puhtaan soinnin 6- tai 7-kielisellä sähköisellä ja akustisella kitaralla, sekä teräs-, että nylonkielisellä. Tällä hetkellä kallein valikoimastamme löytyvä Capo, G7th Performance 3 teräskieliselle ja sähkökitaralle, hinta on 49 Euroa. Capo on valmistettu huippumateriaaleista ja se mukautuu kielten ja otelaudan todelliseen kaarevuuteen ja tuottaa tasaisen paineen. Tätä capoa saa erikoistilauksesta myös kullattuna. Meiltä löytyy capo jokaiseen käyttötarkoitukseen.

 

Tutustu valikoimaan verkkokaupassamme ja tilaa capo kitaralle tai ukulelelle edullisesti netistä!

 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 27

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 27

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu