Akustiset kitarat - Western

Akustiset kitarat - Western

Mikä on Western kitara?

 

Western-mallinen kitara on akustinen teräskielinen kitara, joka on suosittu länsimaisessa musiikkikulttuurissa ja soveltuu monenlaiseen musiikin esittämiseen. Western-kitara tunnetaan myös nimellä akustinen teräskielinen kitara tai folk-kitara.

 

Mitä eroa on klassisella ja akustisella kitaralla?

 

Western-kitaralla on usein suurempi runko ja kapeampi kaula verrattuna perinteiseen klassiseen kitaraan. Kitaran runko on yleensä valmistettu puusta, kuten vaahterasta, mahongista tai ruusupuusta, ja siinä voi olla erilaisia koristeluja, kuten nauhoja tai inlay-kuvioita.

Teräskielet ovat tyypillisesti käytössä western-kitaroissa, ja ne tuottavat kirkkaan ja voimakkaan äänen. Teräskielet antavat kitaralle enemmän luonnetta ja soveltuvat hyvin monenlaiseen musiikin genreen, kuten countryyn, folk-musiikkiin, poppiin ja rockiin.

 

Miten akustista kitaraa soitetaan?

 

Western-kitaraa soitetaan yleensä näppäilemällä tai plektraa käyttäen. Kitarassa on yleensä kuusi kieltä, jotka viritetään yleisimmin EADGBE-vireeseen. Kitaran kaulassa on nauhoja, jotka mahdollistavat eri sävelten soittamisen otelaudalta painamalla.

 

Paljonko akustinen kitara maksaa?

 

Western-kitaroita valmistavat monet tunnetut kitaravalmistajat, kuten Martin, Sigma, Takamine, Epiphone, Gretsch, LAG, Gibson ja Fender. Näiden valmistajien mallistosta löytyy laaja valikoima erilaisia western-kitaroita eri hintaluokissa ja ominaisuuksilla. Edulliset aloittelijoille sopivat akustiset kitarat maksavat 155€ ja kun taas kalliimmat parempilaatuiset ammattilaisille tarkoitetut Martin kitarat voivat maksaa jopa tuhansia euroja, kuten esimerkiksi Martin HD-28. On olemassa vielä paljon kalliimpiaakin Martinin kitaroita. Arvokkaampi malleja on myös muilla valmistajilla kuten esimerkiksi Gibsonilla.

Soitin Laineelta löytyy kaikenlaiset metallikieliset akustiset kitarat : Western-, Dreadnought-, Jumbo-malliset kitarat.

Tutustu laajaan akustisten kitaroiden valikoimaan verkkokaupassamme ja tilaa hyvä akustinen kitara suoraan netistä tai nouda Turun myymälästä!

 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 30

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 30

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu