Akustiset kitarat

Akustiset kitarat

Akustinen kitara on kitara, jonka ääni vahvistetaan akustisesti kaikukopan avulla. Teräskielisen akustisen kitaran kielet on nimensä mukaisesti valmistettu teräksestä. Ensimmäisestä kitaran rakennustavasta syntyi tasakantinen teräskielinen akustinen kitara, joka alunperin kehittyi klassisen kitaran rakennustekniikasta. Espanjalainen Antonio de Torres Juradon antoi nykymuotoisen kitaralle tunnistettavan muodon jo 1800-luvulla. Kitara alkoi kehittyiä Yhdysvalloissa 1900-luvulla kun isoimmat kitaranrakentajat tulivat maahan Euroopasta siirtolaisina. Akustiset kitarat perustuvat hyvin paljon Christian Friedrich Martinin vuosina 1793 – 1873 välillä synnyttämiin innovaatioihin. Tärkein niistä oli X-rimoitus. Rimoituksen ansiosta kansi kestää teräskielten suurta vetoa.

 

Akustinen kitara aloittelijalle - Akustinen kitara lapselle.

 

Akustinen harrastajalle ja ammattilaiselle sekä kaikenlaisille soittajille siltä väliltä löytyy Soitin Laineen monipuolisesta valikoimasta.

Aloittelijoille tarkoitetuilla akustisilla kitaroilla on tyypillisesti useita yhteisiä perusominaisuuksia, jotka edistävät niiden soitettavuutta, soittomukavuutta ja sopivuutta lapsille ja aloittelijoille.

Useimmissa aloittelijoille sopivissa akustisissa kitaroissa on dreadnought-runko. Tämä muoto tunnetaan tasapainoisesta soundistaan, suhteellisen sopivasta koostaan ja mukavasta soitettavuudestaan.

Kitaran kansi on tärkeä äänentuotannon kannalta. Tavallisissa aloittelijakitaroissa kansipuuna käytetään massiivikuusta tai laminaattikuusta. Kokopuukansi tuottaa yleensä paremman äänen ja resonanssin, mutta laminaattikansinen halpa kitara on hyvä aloittelijalle riittävän äänenlaadun ja kestävyyden kannalta. Myös kannet ja sivut on usein valmistettu laminaattipuusta, ja se auttaa pitämään kitaran hinnan alhaisena. Vaikka kokopuinen kansi ja sivut tarjoavat paremman äänen, laminaatti kestää paremmin kosteuden ja lämpötilan muutoksia sekä iskuja.

Aloittelijoille kaulan muodolla on iso merkitys. "C"- tai "U"-muotoinen kaula on usein mukavampi useimmille aloittelijoille. Kaulan materiaali on yleensä mahonkia tai natopuuta. Myös otelaudan tulee olla sileä ja hyvin viimeistelty. Sormien tulee liukua hyvin otelaudalla. Nauhojen tulee olla hyvin istuvia ja kiillotettuja, jotta soittaminen on mukavaa. Asteikon pituus vaikuttaa nauhojen väliseen etäisyyteen ja kielten kireyteen. Tyypillinen asteikkopituus aloittelijakitaroissa on noin 25,5 tuumaa (648 mm).

Talla on tärkeä kitaran osa, joka pitää kielet paikoillaan kitaran rungossa. Tallan pitää olla kunnolla kiinnitetty ja oikein kohdistettu.

Tallapala ja satula ovat pieniä, mutta tärkeitä kitaran osia, jotka vaikuttavat kielen korkeuteen ja intonaatioon. Monissa edullisemmissa kitaroissa nämä osat ovat muovisia, mutta kalliimmissa kitaroissa ne voivat olla luuta tai synteettistä materiaalia parempien ääniminaisuuksien saavuttamiseksi. Kitaran kielten tulee olla säädetty sopivalle korkeudelle, jotta soittaminen on helppoa. Soitin Laineen kitarahuolto tarkastaa ja säätää kaikki myytävät kitarat asiakkaalle sopivaksi.

Hyvälaatuinen virityskoneisto on välttämätön. Kitaran virittämisen tulee olla helppoa ja kitaran tulee myös pitää virityksensä hyvin.

Aloittelijalle tarkoitetut kitarapaketit sisältävät usein lisävarusteita, kuten säilytyslaukun / kantopussin, viritysmittarin, ylimääräisiä kieliä, plektroja ja mahdollisesti jopa soitto-oppaan tai nuotteja.

Vaikka nämä perusominaisuudet antavatkin hyvän suunnan kitaran hankintaan, kokeile aina, miltä kitara tuntuu käsissäsi.

Jotta löydät itsellesi parhaiten sopivan kitaran, eri malleja kannattaa mahdollisuuksien mukaan kokeilla henkilökohtaisesti Soitin Laineen Turun myymälässä.

 

Erilaiset akustiset kitarat

 

6-kielinen kitara, western-mallinen kitara, jumbo-mallinen kitara, 12-kielinen kitara, 12-kielinen western-mallinen kitara, resonaattorikitara, vasenkätinen kitara, sekä sikarilaatikkokitara.

 

Akustiset kitarat. Parhaat merkit mm. FenderMartin Guitars & CoTakamineSigma Guitars, GretschLAG guitarsEpiphoneKingCascha.

Tutustu monipuoliseen valikoimaan verkkokaupassamme ja tilaa juuri sinulle paras akustinen kitara netistä. Jos mahdollista, poikkea asioille myymäläämme Turkuun, jossa on suurin kitaravalikoima erilaisia akustisia kitaroita.

 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 102

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 102

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu