DI-boksit ja etuasteet

DI-boksit ja etuasteet

Mikä on DI-boksi ja mikä on sen tarkoitus?

 

Direct box, joka tunnetaan myös nimellä DI-boksi (DI tarkoittaa "Direct Injection" tai "Direct Interface"), on laite, jota käytetään äänitekniikassa ja musiikin tuotannossa muuntamaan ja liittämään erityyppisiä äänisignaaleja. Sitä käytetään yleisesti instrumenttien, kuten kitaroiden, bassokitaroiden, koskettimien ja muiden linjatason laitteiden liittämiseen suoraan ammattikäyttöön tarkoitettuihin audiolaitteisiin tai äänijärjestelmiin.

DI-boksin päätarkoitus on muuntaa balansoimaton, korkeaimpedanssinen instrumenttitason signaali balansoiduksi, matalaimpedanssiiseksi signaaliksi, joka soveltuu pitkiin kaapeleihin ja häiriöttömään signaalinsiirtoon. Se auttaa eliminoimaan ei-toivotut melut, häiriöt ja maadoitussilmukat, joita saattaa ilmetä, kun instrumentit kytketään suoraan mikseriin, ääniliitäntöihin tai äänijärjestelmiin.

Tässä lyhyt kuvaus prosessista:

Tulo: DI-boksissa on tulo, johon kytket instrumentin tai linjatason lähteen. Voit liittää esimerkiksi kitaran lähtöliittimen tai keyboardin ulostulon.

Impedanssin sovitus: Soittimilla, kuten kitaroilla ja bassoilla, on tyypillisesti korkea impedanssilähdöt, kun taas ammattikäyttöön tarkoitetuissa äänilaitteissa odotetaan matalaimpedanssisia, tasapainotettuja eli balansoituja signaaleja. DI-boksi muuntaa laitteesta tulevan korkean impedanssin signaalin matalaimpedanssiseksi balansoiduksi signaaliksi, joka on yhteensopiva audiojärjestelmän kanssa.

Tasapaino ja eristys: DI-boksi käyttää muuntajaa tasapainoisen tehon saavuttamiseksi. Tämä auttaa poistamaan signaalinsiirron aikana havaitut häiriöt tai kohinat. Lisäksi se tarjoaa sähköisen eristyksen instrumentin ja audiojärjestelmän välillä, mikä estää maadoitussilmukat, jotka voivat aiheuttaa huminaa tai surinaa.

Lähtö: DI-boksissa on sekä balansoidut että epäsymmetriset lähdöt. Balansoitu lähtö (yleensä XLR) voidaan kytkeä miksauspöydän tai audioliitännän mikrofonituloon, kun taas epäsymmetrinen lähtö (yleensä 1/4 tuuman) voidaan liittää kitaravahvistimeen tai muihin linjatason tuloihin.

DI-boksit ovat tärkeitä työkaluja live-äänen sovelluksissa, studionauhoituksessa ja kaikissa tilanteissa, joissa puhtaita, kohinattomia äänisignaaleja on siirrettävä pitkiä matkoja tai ympäristöissä, joissa on mahdollista sähköisiä häiriöitä. Niitä löytyy usein äänitysstudioista, konserttipaikoista ja äänentuotantotiloista.

 

Panosta laadukkaaseen signaalinsiirtoon ja tilaa DI-boksi suoraan netistä!

 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 13

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 13

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu