Pienet alttoviulut (36cm / 14" ja alle)

Täältä löydät yleiskatsauksen pienten alttoviulujen valikoimaamme.

HUOM. Suuri osa alttoviuluista on varastossa siinä kunnossa, jossa ne tulevat valmistajilta, ja niille tehdään käyttöönottotrimmaus omalla verstaallamme Turussa. Joillekin altoille Katri tekee täyden trimmauksen äänipinnan tekoa ja viritystappien ja tallan istutusta myöten; Kaikissa tapauksissa trimmaus sisältää vähintään viritystappien, yläsatulan, otelaudan, äänipinnan ja tallankorkeuden tarkastuksen sekä kielten ja kieltenpitimen laiton. Tämän takia varastosaldo saattaa näyttää nollaa vaikka tuotetta olisi saatavilla aivan käden käänteessä. Jos olet kiinnostunut hankkimaan alton jonka varastosaldo on punaisella, ota yhteyttä. Toimitusaika voi olla nopeampi kuin arvaatkaan!

Jos olet tulossa Turun tai Helsingin myymäläämme kokeilemaan soittimia, kerrothan meille tulostasi mieluiten muutamia päiviä etukäteen. Näin varmistat, että myymälässä on mahdollisimman kattava valikoima oikean kokoisia pikkualttoja kokeiltavana ja asiantunteva myyjä saapuvilla. Jos sinulla on erityistoiveita esim. kielivalintojen tai muiden säätöratkaisujen suhteen, kerro myös niistä. Tervetuloa kokeilemaan!

Jos olet tulossa Helsingin myymälään, ota yhteyttä Pauliinaan puh. 0290802443 tai [email protected]

Jos olet tulossa Turun myymälään, ota yhteyttä Katriin puh. 0290802405 tai [email protected]

 

Pieneksi altoksi lasketaan soitin, jonka koko on 36 cm (eli 14 tuumaa) tai sitä pienempi. Pikkualttojen kokoluokittelu saattaa vaikuttaa sekavalta, koska erilaiset kokomerkinnät (3/4, 1/2 jne) voivat käyttäjästä riippuen tarkoittaa eri asiaa. Helpointa on ottaa mittanauha käteen ja puhua senteistä (tai tuumista). Soittimesta mitataan kaikukoppa ilman kaulan "kantapalaa", ja pienet alttoviulut vastaavat tavallisen viulun kokoja seuraavasti:

  • 1/4-viulun kokoinen alttoviulu: kopan pituus noin 28 cm (11 tuumaa)
  • 1/2-viulun kokoinen alttoviulu: kopan pituus noin 30,5 cm (12 tuumaa)
  • 3/4-viulun kokoinen alttoviulu: kopan pituus noin 33 cm (13 tuumaa)
  • 4/4-viulun kokoinen alttoviulu: kopan pituus noin 36 cm (14 tuumaa)

Vaikka täysikokoisen alttoviulun soittaja soittaa 4/4-viulua suuremmalla soittimella, pikkualtistille sopivan kokoinen altto on yleensä samaa kokoa kuin viulukin olisi.

View as Ruudukko Luettelo

9 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

9 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu