Akustisen vahvistimet

Akustisen vahvistimet

Akustisen kitaran vahvistin vs. sähkökitaran vahvistin

 

Mikä ero on akustisen kitaran vahvistimella ja sähkökitaravahvistimella?

 

Suurin ero akustisen kitaravahvistimen ja sähkökitaravahvistimen välillä on niiden suunnittelussa ja tarkoituksessa. Vaikka molempien vahvistimien tarkoitus on vahvistaa kitaran ääntä, ne on optimoitu erityyppisille kitaroille ja niiden äänen toistolle. Lisäksi, akustisen kitaran vahvistimissa on aina vähintään kaksi tuloliitäntää, esimerkiksi yksi kitaralle ja toinen mikrofonille. Joissakin vahvistimissa molemmat kanavat ovat täysin identtisiä. Vahvistinta voidaan siis kutsua myös trubaduurivahvistimeksi.

 

Akustisen kitaran vahvistin:

 

Akustisen kitaran vahvistin on suunniteltu erityisesti vahvistamaan akustisen kitaran ääntä ja siinä on bassoelementin tai bassoelementtien lisäksi vähintään yksi diskanttielementti. Akustiset kitarat tuottavat ääntä kielensä värähtelyn kautta, joka sitten vangitaan kitaran mikrofoniin tai mikrofoniin. Akustiset kitaravahvistimet on suunniteltu toistamaan uskollisesti kitaran luonnollinen, akustinen ääni. Niissä on tyypillisesti puhdas äänentoisto, joka edustaa tarkasti soittimen tonaalisia ominaisuuksia. Joissakin akustisissa kitaravahvistimissa on myös sisäänrakennettuja tehosteita, jotka lisäävät soundiin syvyyttä ja luovat erilaista tunnelmaa. Akustisen vahvistin on myös hyvä ukulelelle.

 

Sähkökitaran vahvistin:

 

Sähkökitaroiden vahvistimet on suunniteltu toimimaan sähkökitaroiden kanssa, jotka luottavat sähkömagneettisiin mikrofoneihin muuttamaan kielten värähtelyt sähköisiksi signaaliksi. Sähkökitaravahvistimet eivät ainoastaan vahvista kitaran ääntä, vaan myös muokkaavat ja värittävät sen ääntä voimakkaasti. Ne sisältävät usein sävynsäätimiä, taajuuskorjausasetuksia ja erilaisia sisäänrakennettuja tehosteita, kuten säröä ja modulaatiotehosteita (esim. overdrive, distortion, delay, reveb, chorus). Sähkökitaravahvistimet on rakennettu tarjoamaan erilaisia vahvistustasoja ja kylläisyyttä, jolloin kitaristit voivat saavuttaa laajan valikoiman sävyjä ja lisätä haluttua säröä tai tehosteita.

Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka molemmat, sekä akustiset että sähköiset kitaravahvistimet vahvistavat kitaran ääntä, akustiset kitaravahvistimet pyrkivät toistamaan akustisen kitaran luonnollisen äänen, kun taas sähkökitaravahvistimet muokkaavat ja manipuloivat sähköistä signaalia erilaisten sävelefektien ja vääristymien aikaansaamiseksi. 

Paras akustisen kitaran vahvistin löytyy Soitin Laineelta - monipuolinen valikoima - parhaat merkit

Tilaa vahvistin akustiselle kitaralle netistä tai nouda Turun myymälästä! 

 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 14

Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-12 / 14

Aseta laskevaan järjestykseen
Sivu
per sivu